Nyheter - UN Global Compact Norway

Nyheter

Over 1200 toppledere fra næringslivet ber verdens regjeringer styrke globalt samarbeid i anledning FNs 75. generalforsamling

Publisert 23.09.2020 av UNGC Norge

Mer enn 1200 øverste ledere fra selskaper i mer enn 100 land stiller seg bak erklæringen om fornyet globalt samarbeid, og lover å forene seg i arbeidet om en bedre verden.

Innspill til nasjonal handlingsplan for bærekraftsmålene

Publisert 08.09.2020 av UNGC Norge

Besøket av bærekraftsminister Nikolai Astrup hos UN Global Compact Norge var vårt startskudd for å gi innspill til den nasjonale planen for bærekraftsmålene.

Ny rapport om sirkulærøkonomi

Publisert 03.09.2020 av UNGC Norge

Under Den nasjonale sirkulærøkonomikonferansen torsdag 3. september ble stakeholderrapporten til UN Global Compact Norge overrakt klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Vil kickstarte den klimapolitiske høsten

Publisert 10.08.2020 av UNGC Norge

OSLO: – Dugnadsinnsatsen som vi har sett i forbindelse med korona viser at hele samfunnet kan jobbe sammen for å løse problemer. Det vil også være avgjørende for å løse klimautfordringene, sa ordfører i Oslo, Marianne Borgen da hun erklærte Grønn digital Arendalsuke for åpnet mandag morgen.

SDG Action Manager

Publisert 26.06.2020 av UNGC Norge

Siden innføringen av bærekraftsmålene i 2015, har FNs generalforsamling jobbet hardt for å finne måter å mobilisere så mange aktører til handling på bærekraftsmålene. I UN Global Compact hjelper vi bedrifter med å samkjøre strategier og operasjoner med den universelle bærekraftige og samfunnsansvarlige politikken. Bærekraftsmålene er 17 globale mål som fungerer som en felles plan for å oppnå en bedre og mer bærekraftig fremtid for alle. Gjennom Paris-avtalen har Norge forpliktet seg til å nå målene. SDG Action Manager er et nyttig verktøy for selskaper og organisasjoner til å konkretisere og måle bærekraftsarbeidet.

 

Generalforsamling og nytt styre

Publisert 19.06.2020 av UNGC Norge

Torsdag 11. juni 2020 ble det avholdt generalforsamling i UN Global Compact Norge. Det ble naturligvis avholdt digitalt i år, som gjorde det enklere for medlemsbedrifter over hele landet å delta. Det ble valgt nye styremedlemmer, lagt frem årsrapport og vedtatt budsjett.

Nytt veikart for å sikre et sunt og bærekraftig hav

Publisert 02.06.2020 av UNGC Norge

Åpenhet, samarbeid og gode standarder vil gjøre det mulig med mer bærekraftig matproduksjon, transport og energiproduksjon til havs, samtidig som at havets helse bedres innen 2030.

Fra koronadugnad til finansdugnad

Publisert 29.05.2020 av UNGC Norge

Regjeringens tiltakspakker er viktige for å komme ut av den kortsiktige koronakrisen. 3,6 milliarder kroner går til ekstra tiltak for å støtte næringslivet og samtidig bidra til grønn omstilling. Nå er det avgjørende at den grønne tiltakspakken også er starten på en skikkelig finansdugnad for å møte den langsiktige klimakrisen. 

FN frykter at brudd i globale forsyningslinjer kan føre til varemangel

Publisert 05.05.2020 av UNGC Norge

Forsinkelser og brudd i forsyningen av varer produsert til havs eller fraktet havveien vil skape store utfordringer. Hvis land og myndigheter ikke jobber sammen for å holde globale forsyningslinjer til havs åpne gjennom pandemien, vil det føre til varemangel, advarer UN Global Compact.

FNs generalsekretær: Skattebetalernes penger bør ikke brukes til å redde forurensende, utdaterte og karbonintensive industrier

Publisert 28.04.2020 av UNGC Norge

Under Petersberg Klimadialog 28. april kom FNs generalsekretær, António Guterres med et tydelig budskap om at tiden nå er inne for å satse på det grønne og bærekraftige skiftet, og ikke subsidiere karbonintensiv industri. Budskapet fra FN er ikke til å misforstå: skattebetalernes penger bør gå til å bygge fremtidens næringsliv, og skape nye, grønne og bærekraftige arbeidsplasser og vekst. 

Går sammen for å løfte lokalt næringsliv

Publisert 08.04.2020 av UNGC Norge

Pandemien bringer med seg flere alvorlige utfordringer, som 400.000 registrerte arbeidssøkere hos NAV og mange bedrifter som står i fare for å dukke under. Småbedrifter, lokale forretninger og spisesteder kan være særlig utsatt. FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, UN Global Compact Norge, Idean Norway og Schibsted går derfor sammen om å løfte fram lokalt næringsliv.

Vaksiner bare for de rike – samarbeid for global helse

Publisert 03.04.2020 av UNGC Norge

Årlig dør 1,5 millioner mennesker av sykdommer som kunne vært forhindret med vaksiner. Det tilsvarer 4110 mennesker hver eneste dag. I skrivende stund melder WHO om over 45000 dødsfall som følge av Covid-19. Det gjør at fokuset på vaksiner er større enn noen gang.  

Ny FN-rapport: Global dugnad kan ta oss ut av krisen

Publisert 01.04.2020 av UNGC Norge

I en dagsfersk rapport advarer FN om store konsekvenser for næringslivet og høy arbeidsledighet som følge av pandemien, å nå bærekraftsmålene blir ikke mindre viktig.

Koronavettregler for bedrifter

Publisert 31.03.2020 av UNGC Norge

17 koronatips for bedrifter. Kom deg gjennom krisen og gjør bedriften mer bærekraftig.

Tips og råd for bærekraftsrapportering

Publisert 17.03.2020 av UNGC Norge

I disse tider er det mange som sitter med krum rygg over bærekraftsrapporteringen. Her er Karoline Bakka Hjertøs besteråd og tips for en god rapport. Som bærekraftsleder i SpareBank 1 Østlandet og nestleder i UN Global Compact Norges styre, har hun mye erfaring på feltet.

Mer forbruk og mindre gjenbruk over hele verden

Publisert 28.01.2020 av UNGC Norge

Det globale forbruket av materialer per år har for første gang i historien passert 100 milliarder tonn, samtidig minker gjenbruk, ombruk og resirkulering av materialer. Det er en forretningsmulighet for norske bedrifter, men det vil kreve målrettet innsats fra myndighetene og næringslivet.   

Ny rapport fra FNs uavhengige forskerpanel: Vi må handle nå, men det er håp 

Publisert 22.01.2020 av UNGC Norge

Utviklingen holder på å spore av og den går for sakte om vi skal nå bærekraftsmålene innen fristen. Tydelige og systematiske tiltak må settes inn og næringslivet må spille en sentral rolle, viser en fersk rapport.

Verdens første bærekraftsobligasjon lansert: Vi oppfordrer norske selskaper til å følge etter

Publisert 22.01.2020 av UNGC Norge

Grønne obligasjoner er i vinden og etterspørselen fra investorer øker. Nå har et italiensk selskap tatt skrittet enda lenger og lansert verdens første obligasjon konkret forankret i bærekraftsmålene. UN Global Compact Norge oppfordrer norske selskaper til å følge etter.

Næringslivet setter ambisiøse klimamål – Ber politikerne følge etter

Publisert 14.01.2020 av UNGC Norge

Næringslivet viser vei under årets Klimatoppmøte COP25 i Madrid: 285 globale selskaper har satt ambisiøse og vitenskapsbaserte mål for å nå klimamålene. Når verdens ledere neste år i henhold til Parisavtalen, skal levere nye mål for utslippskutt, ber næringslivet dem følge deres eksempel med vitenskapsbaserte og ambisiøse mål, og forpliktelser.

Fem vippepunkter for havet – den globale havplattformen

Publisert 11.12.2019 av UNGC Norge

Den Globale Havplattformen ble lansert i New York på verdens havdag i 2018. På halvannet år har plattformen rukket å utrette mye. DNB, DNV GL, Cermaq Lloyds Register, Equinor , GIEK, Kongsberggruppen og Gard er noen av de norske deltakerne.

Bærekraftig business i Arktis: Bli med i løsningsplattformen

Publisert 11.12.2019 av UNGC Norge

Den første løsningsplattformen til UN Global Compact Norge er lansert, og først ut er Arktis!

Høyt tempo i Arktis 

Publisert 11.12.2019 av UNGC Norge

Litt før lunsjtid den 22. Oktober satte tre stykk fra UN Global Compact Norge sine føtter i Kirkenes. Vi var klare for to dager i Finnmark fylt opp med bedriftsbesøk, Arctic Innovation Week og ikke minst lansering av Global Compact Norges første løsningsplattform.Bærekraftstips rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev