Tirsdag 2.februar arrangerte UN Global Compact Norge lanseringsarrangement for den nyopprettede innovasjonsarenaen «UK-Norway Sustainable Finance Action Platform», der flere engasjerte aktører deltok.
E24 har for tolvte gang kåret Norges fremste ledertalenter. Den årlige kåringen skal hedre dyktige ledere i næringslivet, der kåringen ender i en toppliste med inntil 100 navn.
Tirsdag 2.februar er det høring om den pågående klimaplanen, som blir utarbeid i Stortinget. Administrerende direktør Kim Gabrielli deltar.
Mandag 18. januar var det høring om nordområdemeldingen, også kjent som «Meld. St. 9 (2020-2021) Mennesker, muligheter og interesser i nord». Administrerende direktør Kim Gabrielli deltok i høringen.
Hos UN Global Compact Norge står bærekraftsmålene sterkt, spesielt syntes vi det er viktig med samarbeid for å nå målene (SDG17). Derfor er vi veldig fornøyde med at Abelia fra november 2020 har blitt med som partner i magasinet og podkasten «Fremtidens næringsliv».
Investorene og bedriftene strides om årsaken til at Norge henger etter med grønne investeringer og innovasjon. Det viser en fersk undersøkelse om grønn finans utarbeidet av EY på vegne av Norsk Venturekapitalforening (NVCA), UN Global Compact Norge, Nysnø og Investinor.
Skal verden nå Parisavtalen og bærekraftsmålene innen 2030, må næringslivet stå samlet i konkret handling innen syv sektorer, konkluderes det i rapporten “Uniting business in the decade of action” utarbeidet av DNV GL. Konklusjonen er klar: Det er fortsatt mye som må gjøres, men det er bedriftene som sitter med nøkkelen.
Reporting on the 10 principles is an important part of UN Global Compact Norway, but in order to do reporting we need to be able to set good goals and that is what science-based targets is all about.
From the event today that was hosted by World Wide Fund for Nature (WWF) and UN Global Compact Norway, the question on how to set science based target was discussed. Here is a short summary of the event:
Mer enn 1200 øverste ledere fra selskaper i mer enn 100 land stiller seg bak erklæringen om fornyet globalt samarbeid, og lover å forene seg i arbeidet om en bedre verden.
Besøket av bærekraftsminister Nikolai Astrup hos UN Global Compact Norge var vårt startskudd for å gi innspill til den nasjonale planen for bærekraftsmålene. Vi fortsetter med innspillsmøte 4. november for våre medlemmer, påmelding her.
Under Den nasjonale sirkulærøkonomikonferansen torsdag 3. september ble stakeholderrapporten til UN Global Compact Norge overrakt klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.
OSLO: – Dugnadsinnsatsen som vi har sett i forbindelse med korona viser at hele samfunnet kan jobbe sammen for å løse problemer. Det vil også være avgjørende for å løse klimautfordringene, sa ordfører i Oslo, Marianne Borgen da hun erklærte Grønn digital Arendalsuke for åpnet mandag morgen.
Siden innføringen av bærekraftsmålene i 2015, har FNs generalforsamling jobbet hardt for å finne måter å mobilisere så mange aktører til handling på bærekraftsmålene. I UN Global Compact hjelper vi bedrifter med å samkjøre strategier og operasjoner med den universelle bærekraftige og samfunnsansvarlige politikken. Bærekraftsmålene er 17 globale mål som fungerer som en felles plan for å oppnå en bedre og mer bærekraftig fremtid for alle. Gjennom Paris-avtalen har Norge forpliktet seg til å nå målene. SDG Action Manager er et nyttig verktøy for selskaper og organisasjoner til å konkretisere og måle bærekraftsarbeidet.
Torsdag 11. juni 2020 ble det avholdt generalforsamling i UN Global Compact Norge. Det ble naturligvis avholdt digitalt i år, som gjorde det enklere for medlemsbedrifter over hele landet å delta. Det ble valgt nye styremedlemmer, lagt frem årsrapport og vedtatt budsjett.
Åpenhet, samarbeid og gode standarder vil gjøre det mulig med mer bærekraftig matproduksjon, transport og energiproduksjon til havs, samtidig som at havets helse bedres innen 2030.
Regjeringens tiltakspakker er viktige for å komme ut av den kortsiktige koronakrisen. 3,6 milliarder kroner går til ekstra tiltak for å støtte næringslivet og samtidig bidra til grønn omstilling. Nå er det avgjørende at den grønne tiltakspakken også er starten på en skikkelig finansdugnad for å møte den langsiktige klimakrisen.
Forsinkelser og brudd i forsyningen av varer produsert til havs eller fraktet havveien vil skape store utfordringer. Hvis land og myndigheter ikke jobber sammen for å holde globale forsyningslinjer til havs åpne gjennom pandemien, vil det føre til varemangel, advarer UN Global Compact.
Under Petersberg Klimadialog 28. april kom FNs generalsekretær, António Guterres med et tydelig budskap om at tiden nå er inne for å satse på det grønne og bærekraftige skiftet, og ikke subsidiere karbonintensiv industri. Budskapet fra FN er ikke til å misforstå: skattebetalernes penger bør gå til å bygge fremtidens næringsliv, og skape nye, grønne og bærekraftige arbeidsplasser og vekst.
Pandemien bringer med seg flere alvorlige utfordringer, som 400.000 registrerte arbeidssøkere hos NAV og mange bedrifter som står i fare for å dukke under. Småbedrifter, lokale forretninger og spisesteder kan være særlig utsatt. FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, UN Global Compact Norge, Idean Norway og Schibsted går derfor sammen om å løfte fram lokalt næringsliv.
Årlig dør 1,5 millioner mennesker av sykdommer som kunne vært forhindret med vaksiner. Det tilsvarer 4110 mennesker hver eneste dag. I skrivende stund melder WHO om over 45000 dødsfall som følge av Covid-19. Det gjør at fokuset på vaksiner er større enn noen gang.
I en dagsfersk rapport advarer FN om store konsekvenser for næringslivet og høy arbeidsledighet som følge av pandemien, å nå bærekraftsmålene blir ikke mindre viktig.
17 koronatips for bedrifter. Kom deg gjennom krisen og gjør bedriften mer bærekraftig.
I disse tider er det mange som sitter med krum rygg over bærekraftsrapporteringen. Her er Karoline Bakka Hjertøs besteråd og tips for en god rapport. Som bærekraftsleder i SpareBank 1 Østlandet og nestleder i UN Global Compact Norges styre, har hun mye erfaring på feltet.
Det globale forbruket av materialer per år har for første gang i historien passert 100 milliarder tonn, samtidig minker gjenbruk, ombruk og resirkulering av materialer. Det er en forretningsmulighet for norske bedrifter, men det vil kreve målrettet innsats fra myndighetene og næringslivet.
Utviklingen holder på å spore av og den går for sakte om vi skal nå bærekraftsmålene innen fristen. Tydelige og systematiske tiltak må settes inn og næringslivet må spille en sentral rolle, viser en fersk rapport.
Grønne obligasjoner er i vinden og etterspørselen fra investorer øker. Nå har et italiensk selskap tatt skrittet enda lenger og lansert verdens første obligasjon konkret forankret i bærekraftsmålene. UN Global Compact Norge oppfordrer norske selskaper til å følge etter.
Næringslivet viser vei under årets Klimatoppmøte COP25 i Madrid: 285 globale selskaper har satt ambisiøse og vitenskapsbaserte mål for å nå klimamålene. Når verdens ledere neste år i henhold til Parisavtalen, skal levere nye mål for utslippskutt, ber næringslivet dem følge deres eksempel med vitenskapsbaserte og ambisiøse mål, og forpliktelser.
Den Globale Havplattformen ble lansert i New York på verdens havdag i 2018. På halvannet år har plattformen rukket å utrette mye. DNB, DNV GL, Cermaq Lloyds Register, Equinor , GIEK, Kongsberggruppen og Gard er noen av de norske deltakerne.
Den første løsningsplattformen til UN Global Compact Norge er lansert, og først ut er Arktis!
Litt før lunsjtid den 22. Oktober satte tre stykk fra UN Global Compact Norge sine føtter i Kirkenes. Vi var klare for to dager i Finnmark fylt opp med bedriftsbesøk, Arctic Innovation Week og ikke minst lansering av Global Compact Norges første løsningsplattform.
Næringslivets Hus
Middelthuns gate 27, Oslo
Veibeskrivelse
tel.: +47 452 01 451