Vil kickstarte den klimapolitiske høsten

Publisert 10.08.2020 av UNGC Norge

OSLO: – Dugnadsinnsatsen som vi har sett i forbindelse med korona viser at hele samfunnet kan jobbe sammen for å løse problemer. Det vil også være avgjørende for å løse klimautfordringene, sa ordfører i Oslo, Marianne Borgen da hun erklærte Grønn digital Arendalsuke for åpnet mandag morgen.

Det er mange som helst skulle møttes i Pollen i Arendal denne uka. Grønn digital Arendalsuke tar med seg engasjementet inn i nærmere tyve debatter om grønn omstilling som går av stabelen i Oslo denne uka.

Framtidens nærings- og organisasjonsliv

– Arendalsuka er viktig fordi det er en kickstart på den politiske høsten. I år, kanskje mer enn enn noen gang, trenger vi å kickstarte den klimapolitiske høsten. Derfor var det viktig at korona ikke stopper debattene, selv om viruset har stoppe avviklingen av Arendalsuka slik vi kjenner den, sier Beate Nossum, leder i Fo°tprint Consulting.

Det er UN Global Compact Norge og Fo°tprint Consulting som sammen med Klimahuset ved Naturhistorisk museum står som arrangør.

– For å få til den enorme omstillingen som må til, må vi bygge et grønt og bærekraftig næringsliv. Vi må bygge framtidas næringsliv, sa Kim N. Gabrielli, direktør i FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, UN Global Compact Norge.

Han fikk full støtte fra Natur og ungdoms leder Therese Woie, som ba næringslivet om å finne sin indre aktivist.

– Vi har forlengst kommet dit at vi må slutte å prate og begynne å handle. Samtidig har jeg innsett at vi fortsatt trenger å snakke sammen for å få fart på løsningene. Jeg håper deltakerne under Grønn Digital Arendalsuke ikke bare klapper hverandre på skuldrene. Vi må være beinharde på å stille krav til hverdandre. Ikke minst må næringslivet stille krav til politikerne, sa NU-lederen.

Oslos nye klimaarena

Marianne Borgen har selv vært en aktiv deltaker under Arendalsuka og understreket at selv om ingen ting kan måle seg med stemningen i sørlandsbyen er hun glad for at Klimahuset i Oslo kunne stå som vertskap for dette digitale alternativet.

– Tillitten vi har vist hverandre under koronakrisen har sikret nødvendig adferdsendring. Tillitten har ikke bare vært limet, men også vært en kraft som kan være avgjørende for å finne løsninger på klimautfordringene, sa Marianne Borgen.

Auditoriet i det splitter nye Klimahuset er bygget nettopp for å være arena for den gode klimadebatten.

– Vi ønsker at Klimahuset skal bli storstua for den brede klimadebatten. Her vil vi motivere alle til å bidra til løsningene. Vi kunne ikke hatt en bedre start enn Grønn digital Arendalsuke, sa Tone Lindheim, direktør ved Naturhistorisk museum.

Alle arrangementene under Grønn digital Arendalsuke streames på Facebook eventet til Grønn digital Arendalsuke og her.