Flere UN Global Compact medlemmer blant E24s ledertalenter

Publisert 01.02.2021 av UNGC Norge

E24 har for tolvte gang kåret Norges fremste ledertalenter. Den årlige kåringen skal hedre dyktige ledere i næringslivet, der kåringen ender i en toppliste med inntil 100 navn.

I 2020 har E24 samarbeidet med Mercuri Urval, Instead, Finn.no og NHO om arrangeringen. Kåringen avgjøres av E24 og en uavhengig jury. På topplisten og under kategorien «årets bærekraft» finner man sentrale medlemmer av UN Global Compact Norge.

Årets bærekraft
Kåringen er inndelt i syv underkategorier – «årets markedsfører», «selskapsbygger», «salgsleder», «økonomistjerne», «teknologihode, «organisasjonsutvikler» og ikke minst – «årets bærekraft.»

I følge E24 må kandidatene i «årets bærekraft» ha bygget en kommersiell eller ideell virksomhet, som på en særlig bærekraftig måte har skapt verdier for både samfunnet, virksomheten selv og dens kunder og andre interessenter. Kategorien omfatter kommersielle virksomheter og frivillige og ideelle organisasjoner.

Et kjent navn blant ledertalentene er Kim Noguera Gabrielli, CEO av UN Global Compact Norge. Gabrielli kom på topp-ti i kategorien «årets bærekraft.» Han ble også anerkjent som medgründer i bruktbutikken Skogen.

Under kategorien «årets bærekraft» ble også flere medlemmer av UN Global Compact hyllet for sin innsats innen næringslivet og bærekraftig virksomhet:

  • Kristian Sande – Områdeleder av Mowi ASA. Mowi ASA er Norges største lakseoppdretter. Kristian har ansvar for ledelse, drift og resultat innen sitt område på 10 sjøanlegg, 10 millioner laks og over 60 ansatte.
  • Patrick Narbel – Prinsipal konsulent i AFRY Management Consulting. Patrick har en doktorgrad i bedriftsøkonomi med spesialisering i fornybar energi. I doktorgraden fokuserte han på energipolitikk og virkningen av å distribuere intermitterende fornybar energi på kraftsystemet fra et kostnadsperspektiv
  • Marcus Bruns – Nordisk bærekraftsjef i Storebrand, en ledende aktør i det nordiske markedet for langsiktig sparing og forsikring. Han har tidligere vært leder i Young Sustainable Impact.
  • Julie Hamre – Senior Sustainability Manager i Scratec Solar ASA, en ledende global aktør innen utvikling av fornybar energi.  Hamre har i løpet av de fem siste årene bygget opp feltet for ESG rapportering og-strategi i selskapet. Hamres strategiske ledelse har resultert i topp ESG-ratinger fra flere av de største ratingbyråene globalt..
  • Elisabeth Nissen Eide – Bærekraftssjef og leder for avdelingen bærekraft, compliance og adminstrasjon i Atea, den tredje største leveradøren av IT-infrastruktur i Europa. Eide har ansvar for å implementere bærekraft i selskapets strategi, produkter, tjenester, og i selskapets drift.
  • Nina Heir – Administrerende direktør i Katapult Accelerator, Norsk Impact-Tech Accelerator. Heir startet i selskapet i 2017, der hun begynte som prosjektleder. Hun har vært ambassadør for Global Startup Awards og har en mastergrad i entreprenørskap og teknologiledelse fra NTNU.

Vinneren av «årets bærekraft» er Jan Christian Vestre, CEO av den norske utemøbelprodusenten Vestre AS. Han tok også andreplassen på selve topp ti-listen av ledertalentene. Åse Bomann-Larsen tok tredjeplassen i «årets bærekraft» for sitt arbeid som Senior Manager Real Estate Development i Circle K Norge.

Andre viktige navn i kategorien er Cilia Holmes Indahl (Head of investment i EQT Foundation), Charlotte Aschim (CEO & Founder av TotalCtrl), Endre Olsvik Elvestad (Daglig leder & Gründer i SignLab AS) og Usman A. Mushtaq (Board member i EAT Foundation, Unicef.)

Les mer om ledertalentene her.