En podcast om bærekraft og business - UN Global Compact Norway

En podcast om bærekraft og business

Ny verdikjede for negativt karbon

Episode 33

For å skalere karbonfangst og -lagring må det etableres en helt ny verdikjede for negativt karbon. Det er Microsoft Norge og Aker Carbon Capture nå i gang med.

Hør episoden

Maritim omstilling

Episode 32

Norsk skipsfart binder sammen verden, og sjøfartsnasjonen Norge har omfattende grønne prosjekter – må vi krysse verdenshav med seil igjen?

Hør episoden

Asperger som konkurransefortrinn

Episode 31

Mange med Asperger syndrom er ofte høyt utdannet, men er likevel i Nav-systemet, og får ikke brukt kompetansen sin i en relevant jobb.

Hør episoden

Impact thinking in the boardrooms

Episode 30

The challenge for businesses now is combining reporting on sustainability and financial risk: Integrating the company’s impact on the world, with the world’s impact on the company, Martin Skancke and Turid Solvang says.

Hør episoden

Perspektiver på perspektivmeldingen

Episode 29

Finansminister Jan Tore Sanner la nylig frem Perspektivmeldingen, som løfter blikket fra medienes dagsorden til en horisont 40 år frem i tid. Hva er egentlig status for norsk økonomi i 2060?

Hør episoden

Livslang omstilling

Episode 28

Kompetansebehovet er stort, viser NHOs ferske kompetansebarometer. Fremtidens lyseste hodet er ikke bare god i jobben sin – de har også endringsvilje.

Hør episoden

Tech-kvinner og Norges kompetansemangel

Episode 27

3/4 bedrifter trenger mer IKT-kompetanse. Er kvinner løsningen på landets kompetanseunderskudd?

Hør episoden

Bærekraftige forretningsmodeller

Episode 26

Hvor er bedriftens største fotavtrykk, og hvordan kan klodens største utfordringer bli kjernen i din egen forretningsmodell? Et bærekraftig næringsliv består av problemløsere rigget for fremtiden, som gir avkastning på lang sikt og skaper positive ringvirkninger i verden.

Hør episoden

Fremtidens næringsliv i Bidens USA

Episode 25

Bidens USA skal rigges til for fremtidsnæringene. Med klimafinans og utslippsmål, dobling i lisenser til offshore-vind, og grønne covid-pakke skal USA snus.

Hør episoden


Bærekraftstips rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev