Bli med - UN Global Compact Norway

Bli med

Velkommen til verdens største nettverk innen bærekraft og business. UN Global Compact består av bedrifter over hele verden, som ønsker å være ledestjerner innen bærekraft og samfunnsansvar. Medlemskap gir bedriften både et systematisk rammeverk for bærekraftsarbeidet og verdens største nettverk innen bærekraft og business.

Medlemsfordeler

  • Bidra til å bygge FNs organisasjon og verdens største bevegelse for et bærekraftig næringsliv og fremtid.

 

  • Nettverksbygging med noen av Norges mest fremtredende bedriftsledere i Norges og verdens største initiativ for bærekraftig næringsliv. Se alle våre norske medlemmer her.

 

  • Unik tilgang til deltakelse i våre løsningsplattformer. De er satt opp for å bidra til det bærekraftige skiftet og gjøre bærekraft til sentralt for forretningsutviklingen i bedriften. Vi ser nærmere på blant annet hvordan gjøre det grønne skiftet, sirkulær økonomi og gjenbruk, og grønn og bærekraftig finans til businessmuligheter for selskapene. Les mer om våre løsningsplattformer.

 

  • Funksjonelle nettverk og kurs for bedriftens klima-, bærekrafts- eller sammfunnsansvarlig innen rapportering, menneskerettigheter og ansatteengasjement. Mer om nettverkene her.

 

 

 

 

 

 

Innmelding steg for steg

1. Bedriften eller organisasjonens øverste leder signerer følgende brev som bekrefter ønske om medlemskap:

Brevmal for bedrifter

Brevmal for organisasjoner

2. Fyll ut innmeldingsskjema og last opp brevet:

Innmeldingsskjema for bedrifter

Innmeldingsskjema for organisasjoner

3. Du blir kontaktet av UN Global Compacts globale hovedkontor.

4. Medlemskap godkjent og du blir kontaktet av UN Global Compact Norge.

 

Bakgrunn om medlemskap i UN Global Compact 

Hvem kan bli medlem?

Små, mellomstore og store bedrifter, organisasjoner og andre aktører kan bli medlem i UN Global Compact uavhengig av antall ansatte og omsetning. For å bli medlem må man søke om medlemskap og blir vurdert av vårt hovedkontor i New York. UN Global Compact godtar ikke alle bedrifter som medlemmer. For eksempel så kan ikke tobakk- og klasebombeprodusenter bli medlem. Du kan lese mer om ekskluderingskriteriene våre på de internasjonale sidene. 

Medlemskapskategorier

Participant: Bedrifter som ser på seg selv som en leder innen ansvarlig og bærekraftig næringsliv velger denne kategorien. I tillegg til å uttrykke en et klar støtte til å bygge en global bevegelse for et bærekraftig næringsliv, gir denne kategorien tilgang til alle fordelene i signatory-medlemskapet. I tillegg kommer UN Global Compacts internasjonale aktiviteter og et av verdens beste digitale læringsplattformer innen ansvarlig næringsliv og bærekraft som businessmulighet. Bedriften rapporterer årlig på UN Global Compacts ti prinsipper om ansvarlig næringsliv.  

Signatory: Denne medlemskategorien uttrykker støtte til UN Global Compacts ti prinsipper.  Signatory-medlemmer kan delta på aktiviteter og aktiviteter organisert av UN Global Compact Norge.  Bedriften rapporterer årlig på UN Global Compacts ti prinsipper om ansvarlig næringsliv.  

Subsidary: Medlemskapet i UN Global Compact er globalt. Bedriften blir regnet som «norsk» dersom den har hovedkontor i Norge. Dersom en bedrift som har hovedkontor i et annet land, ønsker å delta i UN Global Compact Norges aktiviteter må den derfor være subsidary-medlem. Som subsidary-medlem er det hovedkontoret som har ansvar for rapporteringen og skal inkludere et eget avsnitt om aktiviteter i Norge i den globale rapporteringen.

 

Medlemskontingent

 

Noen av våre medlemmer

Æra

DNV GL

Ulstein

Kværner

Telenor

Equinor

Statkraft

Gjensidige

DNB

Storebrand

Sparebanken Sør

Bank Norwegian

Mills

Advokatfirmaet Thommessen

Wilh. Wilhelmsen Holding

NBIM

Gard

Asplan Viak

Elkem

Arntzen de Besche Advokatfirma

Avinor

Investinor

Olav Thon Gruppen

Argentum

Posten Norge

Cermaq

Jotun

Oddfjell

Econa

Schibsted

Innovasjon Norge

NHO

Ekornes

SINTEF

Stormberg

Grieg

Orkla

Hydro

Mills har allerede halvert matsvinn

Halvert matsvinnet

Mills var første norske produsent til å halvere matsvinnet.Les mer

Bærekraftsmålene