UN Global Compacts Fremgangsmelding (Communication on Progress)

Hvert år skal alle deltakende bedrifter i UN Global Compact svare på et spørreskjema om sitt arbeid med de ti prinsippene for ansvarlig næringsliv og de 17 bærekraftsmålene.

Deltakende bedrifter må årlig demonstrere sin fremgang på de ti prinsippene og bærekraftsmålene gjennom Fremgangsmeldingen (CoP). Fremgangsmeldingen er et standardisert, digitalt spørreskjema som bidrar til innhenting av sammenlignbare og pålitelige bærekraftsdata.

 

Tre trinn

Fremgangsmeldingen består av følgende:

  • En uttalelse fra administrerende direktør som uttrykker fortsatt støtte til UN Global Compact og bekrefter engasjementet for de ti prinsippene.
  • Et spørreskjema med spørsmål om bedriftens tiltak relatert til de ti prinsippene og bærekraftsmålene. Skjemaet er strukturert i 5 seksjoner: selskapsstyring, menneskerettigheter, arbeidsrettigheter, miljø og antikorrupsjon.
  • En universell rapporteringsperiode hvert år som vanligvis finner sted mellom 1. april og 31. juli. Logg inn for å sende en fremgangsmelding her på Dashboard. Trykk på «CoPs»-fanen og deretter den grønne knappen.
  • Fristen for å levere Fremgangsmeldingen i 2025 er 31. juli. 

Alternativ for 2025:

Fremgangsmeldingen (basert på data fra 2024) er obligatorisk for alle som ble med i 2024 og tidligere. Fremgangsmeldingen  kan leveres mellom 1. april og 31.juli 2025 og materialet for 2025 vil bli gjort tilgjengelig i 1. kvartal 2025.

For 2025 vil det også være mulig å sende inn en bærekraftsrapport i stedet for å bruke spørreskjema. Det er også mulig å levere begge.

For mer informasjon om retningslinjer 2025, vennligst se 2025 CoP Policy.

Spørreskjemaet og uttalelsen er tilgjengelige for digital utfylling via deltakernes Dashboard.

 

Månedlige informasjonsmøter

Det er mulig å delta på månedlige globale informasjonsmøter: Communication on Progress – Office Hours (Global). Se tidspunkt og påmelding her.

Vi vil også holde informasjonsmøter for medlemmer (datoer kommer). Se opptak av informasjonsmøtet fra 4. apr 2024 her.

 

Fordeler med den nye Fremgangsmeldingen

Den nye versjonen tilbyr mange fordeler for våre deltakende selskaper og vil resultere i bedre data. Fremgangsmelding gjør det mulig for deltakende selskaper å:

  • Måle selv og demonstrere for interessenter den nåværende statusen og fremdriften av de ti prinsippene på en konsistent og strømlinjeformet måte.
  • Utvikle kompetanse og kunnskap, gjøre kontinuerlige forbedringer i bærekraftsarbeid ved å identifisere potensielle gap, få tilgang til veiledning og effektivt sette bærekraftsmål.
  • Sammenligne fremdrift med andre selskaper gjennom tilgang til en av verdens største, gratis og offentlige databaser over selskapers bærekraftsarbeid.
  • Styrke merkeverdi og troverdighet ved å fremheve selskapets forpliktelse til UN Global Compact’s ti prinsipper og til å oppnå bærekraftsmålene.

 

Ett av våre medlemmer, Egens Brannteknikk, deler hvordan Fremgangsmeldingen hjelper dem i bærekraftsarbeidet:

Nyttige lenker

 

Additional resources

 

Data Vizualisation Tool

Du kan se dine data visualisert ved å bruke UN Global Compact sitt visualiseringsverktøy. Det gir tilgang på ESG-resultater på tvers av de ti prinsippene for alle som har svart på fremgangsmelding spørreskjemaet. Det er også en benchmarking-funksjon som gjør at deltakere kan sammenlikne fremgang.

For å ta i bruk data visualiseringsverktøyet, logg inn på ditt dashbord og velg «CoP Data Visualization» fra toppmenyen.

 

Kartlegge fremgangsmelding mot EU´s ESRS og andre populær rapportering standarder

Bruk vårt kartleggingsverktøy for å sammenlikne opplysningene i EU´s Europeiske standarder for bærekraftsrapportering (ESRS) mot opplysninger i fremgangsmeldingen til UN Global Compact (Communication on Progress), og samtidig andre populær rapportering rammeverk og reguleringskrav (CDP, GRI, LkSG). Verktøyet finnes i vårt digitale akademi her. Der kan du også se en video som viser alle mulighetene verktøyet gir.
.
.

Kontaktperson for rapportering

Emilie Flønes, Rådgiver for Fag & kommunikasjon
emilie.flones@globalcompact.no
M: +47 988 77 558