I dagens forretningslandskap er bærekraftsrapportering en strategisk nødvendighet, også for bedrifter som ikke treffes direkte av lovplikt. I Om: Bærekraftsrapportering for SMB, guider vi deg gjennom de mest relevante og kritiske spørsmålene som driver rapporteringsarbeidet fremover.
I hver samling tar vi for oss essensielle temaer, fra å forstå grunnleggende rapporteringskrav, til hvordan bærekraftige tiltak faktisk kan følges opp og integreres i din bedrifts strategi og hvordan man kan skape en konkurransefordel.
Denne serien gir et solid fundament, enten du er ny til ESG rapportering eller ønsker å optimalisere eksisterende prosesser. Vi kombinerer faglig tyngde og erfaringsdeling rundt best practice for å øke nytteverdien og forståelsen av rapportering på bærekraft.
Samlingene vil foregå samtidig digitalt og fysisk på noen av våre regionale kontorer. Du kan velge hvordan du vil delta.
Meld deg på i våre to samlinger for høst 2024 og programmet vil fortsette ut i 2025 med flere samlinger.
Bli med på våre to neste samlinger!
Hva kan du forvente?
Hver samling vil dekke et spesifikt tema innen bærekraftsrapportering, og vil inkludere presentasjoner, diskusjoner og Q&A-sesjoner. Møtene er designet for å være interaktive og engasjerende, slik at deltakerne får mest mulig ut av hver samling.
- Ekspertinnlegg: Lær fra ledende eksperter innen bærekraftsrapportering.
- Erfaringsdeling: Utveksle erfaringer og bli inspirert av andre bedrifter.
- Nettverksbygging: Knytt verdifulle kontakter med andre bedrifter.
Hvem kan delta:
SMB medlemmer i UN Global Compact Norge, deltagere i våre regionale kompetanseprogrammer for bærekraft og andre ved invitasjon.
Vi kommer til å dele deltakerne inn i nivåer for erfaringsdeling, slik at de kan jobbe med andre på samme nivå.
Kostnader:
Gratis.
Samling 1: Bli kjent og inspirert!
Tidspunkt/dato: 29. okt 2024, 9.00 – 10.30
I denne første samlingen blir vi kjent og får en introduksjon til noen av de grunnleggende elementener i god bærekraftsrapportering. To av våre mellomstore medlemsbedrifter – Drytech og Morrow Batteries – delte hvordan de jobber med bærekraftsrapportering, samt fordelene og utfordringene de har erfart.
Samling 2: Økende kundeforventninger til leverdandørkjeden
Tidspunkt/dato: 29. nov 2024, 9.00 – 10.30 (lett servering og nettverking for fysisk deltagere fra 8.30)
Sted: Digitalt på Zoom og fysisk i Agder (addresser nedenfor)
For små og mellomstore bedrifter (SMB), øker rapporteringsforventningene fra deres større kunder i leverandørkjeden som svar på økende reguleringer innen bærekraftsrapportering. I vår andre samling vil vi fokusere på hvordan SMB-er best kan forberede seg på å møte disse økende kundeforventningene, og hvordan de kan bruke rapportering som en konkurransefordel.
YouSustain, bærekraftsrapportering eksperter som fokuserer på opplæring og intern kapasitetsbygging, vil gi innsikt i hvordan forventningene øker som følge av regulatoriske endringer. De vil gjennomgå de nye frivillige CSRD-standardene for SMB-er, etablert av EU, som gir en enkel veiledning og rammeverk for SMB-er som rapporterer til større kunder som er omfattet av CSRD/ESRS.
Vi vil høre fra to større medlemsbedrifter som har store leverandørkjeder, og høre hvordan deres forventninger og krav til leverandører er i utvikling.
Meld deg på innen 25. november her
Program:
- 8:30 – Nettverking med lett servering (kun fysisk deltagere)
- 9:00 – Velkommen
- Ekspertinnlegg: Mia Holmen, CEO og medgründer, YouSustain
- Case studie – Tobias Thorleifsson, Group Sustainability Manager, Kongsberg
- Case studie – Ragnhild Dalheim Eriksen, Leder bærekraft, Sparebank1 Nord-Norge
- Erfaringsdeling med andre SMBer på samme nivå
Mia Holmsen – YouSustain
Mia Holmsen er CEO og medgründer av YouSustain, et konsulentselskap innen bærekraftsrapportering som fokuserer på opplæring og intern kapasitetsbygging. Som en Certified Sustainability Professional har hun trent over 200 personer i bærekraftsrapportering (innen rammeverk som CSRD, GRI, GHG-protokollen, TCFD og TNFD).
Ragnhild Dalheim Eriksen – Sparebank 1 Nord-Norge
Ragnhild Dalheim Eriksen er leder for bærekraft i SpareBank 1 Nord-Norge. En jobb hun har hatt siden 2019. Hun brenner for å få fortgang i den grønne omstillingen og mener alle må ta alvoret raskere innover seg. Både enkeltmennesker, bedrifter, politikere og offentlige aktører. Ragnhild har vært medlem i verdipapirlovutvalget som hadde i oppgave å foreslå hvordan CSRD-direktivet skulle innføres i norsk rett. Hun er også styremedlem i Troms Kraft Vind og Ungt Entreprenørskap Arktis.
Tobias Thorleifsson – Kongsberg Gruppen ASA
Tobias er Sustainability Manager I Kongsberg Gruppen ASA med spesielt ansvar for klimastrategi. Thorleifsson har jobbet med klima og bærekraft siden 2007 som rådgiver, konsulent og grunder. Han har i tillegg ledet en rekke internasjonale polar ekspedisjoner som har rettet fokus mot klimaendringene i Arktis.
Lokaler for fysisk deltakere
Agder:
– Arendal: Sparebanken Sørs, Vesterveien A/B, Arendal Sentrum
– Kristiansand: NiKr (Næringsforeningen i Krostiansandsregionen), Dronningens gate 2A, Kristiansand
Temaer for sesjoner i 2025
- CSRD
- Klimaregnskap inkludering av scope 3 klimadata
- Offentlig anskaffelser
- Forankring og engasjement rundt bærekraftsrapportering
- EUs Green Claims Direktiv – grønnvasking og grønnhvisking
- Menneskerettigheter – hva er god rapportering om menneskerettigheter for SMBer
- Likestilling og mangfold