Større prosjekter
I 2022 besøkte vi 36 bedrifter i regionen. Vi har jobbet for å etablere samarbeid med relevante aktører i Nord-Norge og tatt til orde for at Tromsø kommune skal utøve eierskap i tråd med de globale utviklingsmålene. Vi har hatt fokus på å følge opp tiltak og arrangementer som ble etterspurt under arbeidet med handlingsplattformen «Bærekraftig business i Arktis». Som et resultat bygde vi et kompetanseprogram, startet et prosjekt om en felles bærekraftsansvarlig for små og mellomstore bedrift og startet på en prosess for å bygge en infrastruktur for ladestasjoner.
Sammen med tre av våre medlemmer, Drytech, Stella Polaris og Calanus, har vi utviklet en modell for hvordan små og mellomstore bedrifter kan dele på en ressurs for å styrke deres bærekraftsarbeid. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge. UN Global Compact Norge har ansatt en prosjektleder som vil dele tiden sin mellom de tre SMB-ene og oss selv. Prosjektet hadde oppstart Februar 2023.
I nært samarbeid med Næringsforeningen i Tromsø og Næringsarena Nord (Næringsarenaen for nord) har vi utviklet AGIR-prosjektet (Arctic Green Innovation Region), som skal støtte SMB i Nord-Norge med bærekraftig omstilling og samle aktører som jobber med bærekraft for å finne felles løsninger. I 2022 jobbet vi med å etablere finansiering og samarbeidspartnere for prosjektet. Prosjektstart vil være i 2023.
Samarbeidspartnere i Nord-Norge
NHO Arktis, NHO Nordland, Næringsforeningen i Tromsøregionen, Næringsarena Nord, Kraft – Senter for bærekraftig samfunnsutvikling i nord, UiT – Norges Arktiske universitet, Næringshagene i Norge, Sametinget, Senter for hav og Arktis ved UiT – Norges Arktiske universitet, NHO Arktis, Nord Universitet, LO, Arctic Economic Council, Sparebanken Nord-Norge, Lerøy Aurora, Svalbard Bryggeri, Bodø Energi og Drytech.