Climate Ambition Accelerator: lær å sette vitenskapsbaserte klimamål

Har dere ennå ikke satt konkrete mål om å kutte klimagassutslipp, eller virker de tekniske kravene og metoden overveldende? Start reisen med å forplikte dere til å sette vitenskapsbaserte klimamål og akselerere fremgangen mot Net Zero gjennom Climate Ambition Accelerator.

Ambisiøse næringslivsledere forstår at de ikke må velge mellom å ta skikkelige klimagrep som monner, og å ha en god økonomi og sterk bunnlinje. Snarere tvert i mot: å ta klimagrep og sette inn ordentlige tiltak er den beste måte å bidra til et sunnere og bedre samfunn, næringsliv og økonomi. Climate Ambition Accelerator er et kurs som går over fire måneder. Det er skapt for å gi virksomheter kunnskapen og ferdighetene nødvendig for å sette vitenskapsbaserte klimamål på linje med 1,5 graders målet og i riktig rute for å nå netto-null utslipp innen 2050.

Climate Ambition Accelerator ledes av UN Global Compact og er støttet av Ørsted og Natura & Co. for å øke selskaper fra ulike sektorer og regioner med tydelige, effektfulle mål og planer for utslippskutt.

Kanskje har din virksomhet ikke satt utslippsmål i det hele tatt, eller satt mål som ikke er en vitenskapsbasert metodikk. Kanskje virker det også litt overveldende med de tekniske kravene som skal til. Uansett hvor langt man har kommet på sin bærekraftsreise er dette et kurs som vil tilføre nødvendig kunnskap og hjelpe dere med å øke innsatsen for å sette vitenskapsbaserte utslippsmål på linje med halvannen graders målet.

Deltakende virksomheter vil ha tilgang til de beste globale praksisene, ekspertene, erfaringsdeling, kunnskapsheving i tillegg til moduler tilgjengelig når du måtte ønske.

 

Fordeler 

 • Lær hvordan dere kan sette vitenskapsbaserte klimautslippsmål for å nå netto-null innen 2050. 
 • Motiver investorer, ledelsen, ansatte og andre interessenter med en god og troverdig plan for utslippskutt
 • Få en god forståelse av Science Based Targets initiativet (SBTi), konseptet «netto-null», inkludert metodikk, vilkår, prosesser, fordeler og hva som vil passe for dere.
 • Del kunnskap og erfaringer med likesinnede og del egne erfaringer i gruppeøkter. 
 • Dra nytte av læringsmoduler tilgjengelig når du trenger det for å kunne jobbe i eget tempo. 
 • Få tilgang til eksperter og veiledning
 • Kurset ledes fra Norge, men innebærer også moduler med deltakere fra hele verden

Arrangement

Information Session (Global): March 30, 15:00 CET

Meld deg på våre kommende informasjonssamlinger for å lære mer om klimaambisjonen Accelerator og få svar på spørsmålene dine.

Information Session (Norway): April 13, 9:15 CET

Meld deg på vår kommende uformelle informasjonssamling for norske bedrifter for å lære mer om klimaambisjonen Accelerator og dens relevans for norsk kontekst.
April 13, 9:15am CET

Dette lærer du

▪ Metoden og tilnærmingen for å sette vitenskapsbaserte klimamål gjennom Science Based Targets initiative (SBTi)

▪ Grunnkunnskapen du trenger for å lage en solid strategi for å nå ambisiøse og troverdige mål 

▪ Hvordan være pådriver internt for ambisjonene på klima, og bygge opp det interne engasjementet og prioritering fra øverste hold. 

▪ Hvordan håndtere globale utslipp, ulike strategier for utslippskutt og nå ambisiøse mål 

▪Hvordan redusere scope 1 og 2 utslipp, og engasjere deres verdikjede for å kutte i indirekte utslipp, scope 3.  

Hva er vitenskapsbaserte klimamål?

Vitenskapsbaserte klimamål er en metode og et verktøy for å sette mål og kutte utslipp i selskaper. Det er en omfattende prosess og krever god oversikt over både direkte og indirekte utslipp virksomheten har. Når målene har blitt evaluert og godkjent av Science Based Targets initative må man rapportere årlig på fremgangen.

Science Based Targets Initative (SBTi) er gullstandarden for å sette slike mål og få de uavhengig evaluert, og oss bekjent finnes det ingen andre lignende metoder i dag. I Eierskapsmeldingen som ble lagt frem 21. oktober 2022 ble det klart at statlige selskaper må sette vitenskapsbaserte klimamål gjennom Science Based Targets initiative. Det kan man lese mer om her.

Science Based Targets initative er en organisasjon initiert av og i partnerskap med CDP, UN Global Compact, World Resources Institute (WRI) og WWF. Science Based Targets initative (SBTi) definerer og fremmer beste praksis-eksempler innen klimareduksjon og netto-null mål i tråd med klimaforskning. Det bidrar med teknisk assistanse og ekspertressurser for selskaper som setter vitenskapsbaserte klimamål og bringer inn eksperter for å uavhengig evaluere og validere selskapers mål.

approved by the organization Science Based Targets initiative (SBTi).

Praktisk informasjon

 • Kurset er kun for eksisterende medlemmer av UN Global Compact Norge, eller for virksomheter som ønsker å bli medlem 
 • Det er ønskelig at man stiller med to deltakere, fortrinnsvis også med en leder som følger opp deltakerne og utviklingen
 • Søknader om å delta på kurset sendes via unglobalcompact.org, se lenke lenger ned 
 • Plasser på kurset tildeles hovedsakelig etter førstemann-til-mølla prinsinppitet, men vi ønsker å ha en balansert gruppe med tanke på størrelser og sektorer og vil derfor kunne prioritere noen for å oppnå det 
 • 2023 årgangen av dette kurset starter med et kick-off arrangement i juni, og varer til November/desember 2023. 
 • Påmeldingsvinduet for 2023 varer mellom 22. februar og 30. april. 

 

Tidsbruk:

Totalt bør deltakere regne med å bruke mellom 35-30 timer over seks måneder for dette kurset. Det er fordelt på ca. 9 timer med moduler en tar i eget tempo og 12 timer med fasiliterte gruppeøkter.

Priser

Priser er basert på det deltakende selskapets omsetning:

Selskaper med omsetning under 250 millioner NOK: 15.000 NOK for to deltakere

Selskaper med omsetning mellom 250 millioner og én milliard NOK: 30.000 NOK for to deltakere

Selskaper med omsetning over én milliard NOK: 40.000 NOK for to deltakere

 

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på eller få svar på spørsmål

Hvis du har spørsmål eller ønsker å registrere deg for å delta på Climate Ambition Accelerator, kan du sende en e-post til medlem@globalcompact.no, marker gjerne emnefeltet med «Science-based climate targets 2023».

 

Melde deg på her