Climate Ambition Accelerator

Programmet som hjelper din bedrift å sette vitenskapsbaserte klimamål og redusere utslipp på veien mot nullutslipp i 2050. Bli med 1,300 selskaper mot et mer bærekraftig næringsliv. Finn mer informasjon nedenfor, og meld deg på her.

The Climate Ambition Accelerator

Verden beveger seg mot netto-null. Er din bedrift klar for overgangen? Gjennom et seks måneder langt akseleratorprogram fra august 2021, kan din bedrift sette vitenskapsbaserte klimamål.

The climate ambition accelerator er et akseleratorprogram er laget for å gi bedrifter kunnskapen til å sette vitenskapsbaserte klimamål og redusere utslipp på veien mot nullutslipp i 2050. Programmet arrangeres i regi av UN Global Compact med støtte fra Ørsted og Natura & Co, og er sponset av EN+ Group. Programmets ambisjon er å styrke bærekraftsarbeidet og senke utslippene for bedrifter av alle størrelser, sektorer og regioner.

 

https://unglobalcompact.org/take-action/global-impact-initiatives/apply-climate-ambition/new

Fordeler

Som deltakere i dette programmet får din bedrift en unik mulighet til å få faglig innspill og støtte, veiledning, nettverksmuligheter og lokal forankring som støtte i arbeidet med å sette vitenskapsbaserte klimamål.

  • Lær din bedrift å sette vitenskapsbasert klimamål for å oppnå netto-null innen 2050
  • Motiver investorer, ledelsen, ansatte og interessenter med en strategi for å redusere utslipp
  • Kunnskap om vitenskapsbaserte klimamål, net-zero, metoder, krav, prosesser, fordeler og bruksområder
  • Del kunnskap med kolleger og andre selskaper i gruppeaktiviteter
  • Muligheten til å jobbe i eget tempo gjennom «on-demand learning»
  • Kunnskap gjennom fagfolk og nettverk
  • Dra nytte av et program organisert lokalt med global innsikt og “best practices”

 

Priser:
Signatory: 20 000 NOK

 

 

Hva er vitenskapsbaserte klimamål?

The science based targets initiative (SBTi) hjelper bedrifter å sette mål for å redusere utslipp av klimagasser i tråd med Parisavtalen, der målet er å holde den globale temperaturen under 1.5 grader celsius.

De vitenskapsbaserte målene blir gjennomgått av et eget forskningspanel, som sjekker målene opp mot Parisavtalen. Selskapene definerer selv mål og forplikter seg til blir vurdert og godkjent av organisasjonen Science Based Targets initiative (SBTi.)

Meld din interesse 

UN Global Compact Norge lanserer Climate Ambition Accelerator i august 2021. Hvis du har spørsmål eller ønsker å registrere deg for programmet er du velkommen til å sende en e-post til Prosjektansvarlig Felipe M Djupedal eller prosjektkoordinator Alison Rhatigan via epostadressen kommunikasjon@globalcompact.no. Du kan også melde deg på via skjemaet under.

Les mer om programmet her.