Fremtidens næringsliv - UN Global Compact Norway

Fremtidens næringsliv

Tips og råd for bærekraftsrapportering

Publisert 17.03.2020 av UNGC Norge

I disse tider er det mange som sitter med krum rygg over bærekraftsrapporteringen. Her er Karoline Bakka Hjertøs besteråd og tips for en god rapport. Som bærekraftsleder i SpareBank 1 Østlandet og nestleder i UN Global Compact Norges styre, har hun mye erfaring på feltet.

Mer forbruk og mindre gjenbruk over hele verden

Publisert 28.01.2020 av UNGC Norge

Det globale forbruket av materialer per år har for første gang i historien passert 100 milliarder tonn, samtidig minker gjenbruk, ombruk og resirkulering av materialer. Det er en forretningsmulighet for norske bedrifter, men det vil kreve målrettet innsats fra myndighetene og næringslivet.   

Ny rapport fra FNs uavhengige forskerpanel: Vi må handle nå, men det er håp 

Publisert 22.01.2020 av UNGC Norge

Utviklingen holder på å spore av og den går for sakte om vi skal nå bærekraftsmålene innen fristen. Tydelige og systematiske tiltak må settes inn og næringslivet må spille en sentral rolle, viser en fersk rapport.

Verdens første bærekraftsobligasjon lansert: Vi oppfordrer norske selskaper til å følge etter

Publisert 22.01.2020 av UNGC Norge

Grønne obligasjoner er i vinden og etterspørselen fra investorer øker. Nå har et italiensk selskap tatt skrittet enda lenger og lansert verdens første obligasjon konkret forankret i bærekraftsmålene. UN Global Compact Norge oppfordrer norske selskaper til å følge etter.

Næringslivet setter ambisiøse klimamål – Ber politikerne følge etter

Publisert 14.01.2020 av UNGC Norge

Næringslivet viser vei under årets Klimatoppmøte COP25 i Madrid: 285 globale selskaper har satt ambisiøse og vitenskapsbaserte mål for å nå klimamålene. Når verdens ledere neste år i henhold til Parisavtalen, skal levere nye mål for utslippskutt, ber næringslivet dem følge deres eksempel med vitenskapsbaserte og ambisiøse mål, og forpliktelser.

Fem vippepunkter for havet – den globale havplattformen

Publisert 11.12.2019 av UNGC Norge

Den Globale Havplattformen ble lansert i New York på verdens havdag i 2018. På halvannet år har plattformen rukket å utrette mye. DNB, DNV GL, Cermaq Lloyds Register, Equinor , GIEK, Kongsberggruppen og Gard er noen av de norske deltakerne.

Bærekraftig business i Arktis: Bli med i løsningsplattformen

Publisert 11.12.2019 av UNGC Norge

Den første løsningsplattformen til UN Global Compact Norge er lansert, og først ut er Arktis!

Høyt tempo i Arktis 

Publisert 11.12.2019 av UNGC Norge

Litt før lunsjtid den 22. Oktober satte tre stykk fra UN Global Compact Norge sine føtter i Kirkenes. Vi var klare for to dager i Finnmark fylt opp med bedriftsbesøk, Arctic Innovation Week og ikke minst lansering av Global Compact Norges første løsningsplattform.Bærekraftstips rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev