Agder

Regionkontoret i Agder ble etablert i januar 2024, med regionleder i Arendal og to prosjektledere lokalisert i Kristiansand og Lyngdal/Mandal.

Om:sør – arena for bærekraftig omstilling på Sørlandet

Næringsalliansen i Agder, som består av de 11 største næringsforeningene og -hagene i Agder, og UN Global Compact har gått sammen for å realisere en omfattende bærekraftsoffensiv rettet mot små- og mellomstore bedrifter i regionen, i prosjektet Om:sør. Prosjektet er finansiert av Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør. 

Prosjektets hovedmål er å mobilisere og støtte små og mellomstore bedrifter i Agder med bærekraftig omstilling for å møte nye krav fra myndigheter, kunder og andre interessenter. Prosjektet skal også legge til rette for et bredt samarbeid med eksisterende bærekraftsinitiativ i regionen som har tilbud til små- og mellomstore bedrifter. 

Les mer om aktiviteter og tilbud her:

https://www.omsor.no

 

Om:bærekraftsrapportering for små og mellomstore bedrifter

En møteserie for bærekraftsrapportering for små og mellomstore bedrifter fra nord til sør i landet. En unik mulighet til å dele, lære og nettverke med andre bedrifter lokalt og nasjonalt samme tid. Du deltar digitalt på Zoom, eller også fysisk på frokostmøter i Kristiansand på samling 2. 



29. oktober – samling 1: Bli kjent og inspirert
29. november – samling 2: Økende kundeforventninger i leverandørkjeden og reguleringer: Skape konkurransefortrinn

 

Kompetanseprogrammet

Datoer og påmelding for 2025 kommer.
Som en del av prosjektet vil UN Global Compact Norge i samarbeid med de lokale næringsforeningene og -hagene, tilby et kompetanseprogram som består av fysiske workshops i regionen i perioden 2024 – 2027.
 

Kompetanseprogrammet er praktisk rettet og skreddersydd for små- og mellomstore bedrifter som ønsker å komme i gang med systematisk bærekraftsarbeid for å styrke sin konkurransekraft og ruste seg for fremtiden.  Programmet består av fire fysiske workshops som bygger på hverandre og veileder bedriften i en stegvis prosess. 

I workshop 1 og 2 veiledes bedriftene i å gjennomføre en dobbel vesentlighetsanalyse hvor man kartlegger hvilke bærekraftsområder bedriften har størst påvirkning på, og hvilke risikoområder som påvirker bedriften. I workshopen brukes verktøyet vesentlig.no, som er utviklet av Miljøfyrtårn og UN Global Compact, og er gratis å bruke. Analysen gir svar på hvilke bærekraftstiltak som bør prioriteres og gir størst effekt på både bærekraft og lønnsomhet.  

Workshop 3 gir metodikk og rammeverk for å sette konkrete mål for bærekraft i bedriften, og fokusere på å lage en handlingsplan for å nå målene.  

I workshop 4 gis en introduksjon til standarder for bærekraftsrapportering og grunnleggende prinsipper for god kommunikasjon om bedriftens bærekraftstiltak. 

Du trenger ikke å ha noen forhåndskunnskap om bærekraft for å delta i kompetanseprogrammet, men det er viktig at du har god innsikt i bedriften og interne prosesser for å få størst nytteverdi. Om du er daglig leder, nyansatt bærekraftsansvarlig eller har andre lederansvar i din bedrift, er du hjertelig velkommen. Du kan komme alene eller ta med en kollega, men vi anbefaler å stille to fra hver virksomhet. Kompetanseprogrammet er utviklet av UN Global Compact Norge.  

Les om hvordan en av våre tidligere deltakerbedrifter opplevde programmet her:

Taksteinsbedriften Skarpnes AS fikk verktøyene de trengte for å systematisere bærekraftsarbeidet. 

Taksteinsbedriften tok tak i bærekraftsarbeidet: Fra venstre, eierne av Skarpnes AS: Jørn, Jens og Jon Tveite.

 

 

 

 

 

 

Veiledning fra Lister Nyskaping 
Bedrifter som ønsker å motta inntil ti timer individuell veiledning fra Lister Nyskaping knyttet til kompetanseprogrammet, kan motta dette uten ekstra kostnad*** for bedriften, dersom bedriften kvalifiserer for ordningen (målbedrift). Hvis dette er aktuelt for din bedrift, kan du velge billetttypen «Næringshagebillett» og kontakte Lister Nyskaping for en rask vurdering av om bedriften er kvalifisert for ordningen.

Kontakt: Daglig leder Christiane Skage: 
E-post: jorgen.tjorhom@listernyskaping.noTlf: 913 12 402
Les mer om tilbudet fra Lister Nyskaping her: https://www.listernyskaping.no/ 

 

Pris

Pris for fullt kompetanseprogram pr bedrift : 

  • Pr bedrift (medlem*):             kr 5000,-** (opptil to deltakere for prisen av en).  
  • Pr bedrift (ikke-medlem):       kr 8.500,- **(opptil to deltakere for prisen av en).  
  • Pr bedrift «Næringshagebillett»    kr 5000,- eksl mva/ 6250,- inkl  mva (opptil to deltakere for prisen av en).

*Medlemsprisen gjelder bedrift som er medlem av UN Global Nettverk Norge og/eller en næringsforening i Næringsalliansen i Agder.  
**Det påløper ikke mva.  
***Det påløper 25 % mva på kompetanseprogrammet dersom bedriften velger ellers kostnadsfri veiledning fra Lister Nyskaping knyttet til kompetanseprogrammet.

Sist oppdatert: 23.05.2024
Regionleder Marianne Rodvelt sammen med representanter for Næringsalliansen.  F.V: Iselinn Kongsten (Pågang næringshage), Morten Haakstad (Arendal Næringsforening), Hans Fredrik Grøvan (Lister Næringsforening), Rita Hansen (Setesdal interkommunalt politisk råd), Lars Grønningsæter (Innoventus sør), Merete Svendsen (Vennesla Næringsforening), Hanne Gulbrandsen (Grimstad Næringsforening), Jørgen Tjørhom (Lister Nyskaping), Marianne Rodvelt (UNGC sør), Roar Osmundsen (Næringsforeningen i Kristiansandsregionen), Henning Lislevand (Sørlandsparken Næringsforening), Hans Almedal (Sørlandsparken Næringsforening), Trond Backer (Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, sekretariatsleder for NiA), Tina McDougall (Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, prosjektkoordinator for NiA), Are Østmo (Lindesnesregionen Næringshage og Mandal Industri og Næring). Foto: Håkon A. Repstad, NiKr  

Våre medlemmer i Agder

Medlemsbedrifter med hovedkontor i Agder:

A/S Ugland Rederi, Arendals Fossekompani ASA, Arctic Seaweed AS, Csub AS, Egenes Brannteknikk AS, Flekkefjord Sparebank, Gard AS, GCE Node, Morrow Batteries AS, Sparebanken Sør, Skarpnes AS, og Å Energi.

 

Vårt team i Agder

 

 

 

 

 

 

 

Aase Camilla Løkling, Prosjektleder

  • E-post: acl@globalcompact.no
  • Mobil: 950 61 983
  • Kontaktpunkt i Lyngdal:
  • Besøksadresse; Stasjonsgata 26, 4580 Lyngdal, 3 etg. (Kartlenke)

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Johannessen, Prosjektleder

  • E-post: henrik.johannessen@globalcompact.no
  • Mobil: 909 55 283
  • Kontaktpunkt i Kristiansand:
  • Besøksadresse; Dronningens gate 2A, 4610 Kristiansand (Kartlenke)