Young Sustainable Development Goals Innovators Program (YSIP)

UN Global Compact Norway lanserer Young Sustainable Development Goals Innovators Program (YSIP) i November 2020.

YSIP er et ti måneders akselerasjonsprogram rettet mot unge fagpersoner i alderen 18-35 år, som jobber i en bedrift som er “Participating” medlem i UN Global Compact. Vi blir det første nettverket i UN Global Compact som leverer programmet digitalt.

Programmet skal utfordre fremtidige bedriftsledere til å tenke nytt om tradisjonelle forretningsmodeller. Modernisere av forretningsmodeller kan åpne opp for nye forretningsmuligheter. Målet med programmet er å oppmuntre til nytekning og innovative løsninger som kan skape både en sosial og en marked verdi for innovatørerer og bedriftene deres.

 

I løpet av de ti månedene vil de unge fagpersoen som er utvalgt (innovatorene):

  • Ta kontakt med unge fagpersoner over hele Norge som brenner for bærekraft og innovasjon.
  • Bygge et bredt nettverk med fagfolk fra næringslivet som vil veilede dem gjennom programmet.
  • Gjennom en serie av gruppeoppgaver og interaktive plattformer lære om utfordringer i den virkelig verden og hvordan disse utfordringene kan kobles mot bærekraftsmålene.
  • Utforme en ny ide, produkt, tjeneste eller forretningsmodeller som skal være forankret i bærekraftsmålene.
  • Få coaching, egen mentor og konstruktive tilbakemeldinger om ideer og løsninger

Bli godt kjent med det nye verktøyet inkludert SDG kompasset og SDG goal finder som vil hjelpe å identifisere og prioritere virkningene av bærekraftsmålene på tvers av selskapets verdikjede.

 

Fordeler for bedrifter 

Programmet gir bedrifter muligheten til å engasjere sine topp-talenter og utvikle en ny generasjon medarbeidere som får et nytt perspektiv og tenker mellom skjæringspunktet av hva som er bærekraftig for bedriften og innovasjon. Bedrifter drar også fordel av utviklingen av reelle forretningsløsninger som har potensial til å gi verdi for både selskapet og samfunnet.

 

Kvalifikasjonskrav
For å delta i programmet må bedriften din være medlem av UN Global Compact Norge. Bedriften må også nominere opptil tre engasjerte og hardtarbeidende fagpersoner som er mellom 18 og 35 år.

 

 

 

Kontakt oss

Project Manager - YSIP/Strategic Partnerships