Bærekraftspionér - UN Global Compact Norway

Nå kan du nominere årets
Bærekraftspionér 2020

Nominer din kandidat

Nominer din bærekraftspionér 2020

Om bærekraftspionér

Om Bærekraftspionèr 2020

Purpose 17 og UN Global Compact Norge ønsker med denne prisen å sette fokus på alt det bra unge gjør i Norge allerede. Vi er på utkikk etter de som engasjerer, utgjør en forskjell, skaper begeistring og bruker sin posisjon til å vise at det nytter helt konkret. MERK: Prisen er blitt utsatt grunnet permitteringer hos partnerne bak prisen.

Hvem er vi på utkikk etter?

Om ti år skal vi ha nådd de 17 bærekraftsmålene. For at vi skal kunne nå bærekraftsmålene må det skje store endringer over hele verden gjennom nye løsninger og bærekraftig innovasjon. Endringer er helt nødvendig, både globalt, nasjonalt og på strukturelt nivå. Samtidig må man ikke glemme verdien av ildsjeler og lokalt engasjement. Vi kan ikke vente på at noen skal redde verden, men vi må alle gjøre vårt for å bidra. Derfor vil vi fremme gode tiltak, smarte løsninger og ideer med positiv påvirkning på bærekraftsmålene. Det kan være den unge gutten som fikk idrettslaget til å bedre inkludere psykisk utviklingshemmede, eller den unge ansatte som jobbet hardt for å få innført vegetarmandag på jobb. Eller er det den unge ildsjelen som tok initiativ til å organisere Pride-festival for økt mangfold i bygda? Eller jenta som fikk kvinner til å engasjere seg i en lokal mannsdominert forening? Kanskje er det den unge gründeren som har en forretningside som har som ambisjon å rense havet for plast? Eller er det noe helt annet? Purpose17 og UN Global Compact Norge ønsker å sette fokus på de unge ildsjelene mellom 18-30 år som påvirker andre og inspirerer til handling. Er dette deg eller noen du kjenner? Nominer deg selv eller din kandidat før 1. juni for å være med i konkurransen om å bli årets Bærekraftspionér 2020!

Nominasjonsprosess

Fristen for å nominere en kandidat til prisen Bærekraftspionér er 1. juni. Når nominasjonsvinduet er stengt vil en arbeidsgruppe i UN Global Compact og Purpose17 velge ut fem av de nominerte kandidater til finalerunden. Disse nominerte finalekandidatene vil med guiding av Nordic Screens lage en video som vil bli publisert i Purpose17 og UN Global Compact sine kanaler slik at publikum kan gi sin stemme. Vinneren vil kåres basert på publikumsstemmer og en ekstern evaluering av en fagjury. Prisen deles ut 10. september 2020 på UN Global Compact Norges årskonferanse.

 

kriterier

  • Vinneren må falle inn under målgruppen 18-30 år 
  • Det kan være en «influencer» eller påvirker i bred forstand som når ut til målgruppen
  • Det viktigste er ikke å ha flest følgere eller nå ut til flest mulig – men en påvirker som er konkret, inspirerende, skaper begeistring, inspirerer andre og viser at det er mulig å bidra til bærekraftig utvikling.
  • Et tydelig bidrag til et eller flere av FNs bærekraftsmål som engasjerer

Jury

Fagjuryen til prisen “Bærekraftspionér” vil bestå av:

  • Bård Vegard Solhjell (Norad)
  • Sarah Natasha Melbye (Nordic Screens)
  • Kim Gabrielli (UN Global Compact)
  • Stine Lise Hattestad Bratsberg (KPMG Pure Sustainability)

 

Ytterligere jurymedlemmer vil presenteres fortløpende.

Hvem står bak prisen?

Prisen er et samarbeid mellom UN Global Compact Norge og Purpose17. 

 

UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Norgeskontoret åpnet i 2019 med Kim Gabrielli som direktør. I Norge er 170 bedrifter og organisasjoner medlemmer. 

 

Purpose17 er en satsning for å nå ut til unge, på medieplattformene som unge bruker – med et mål om å inspirere, informere og engasjere unge til handling. Foreløpig har Purpose17 lansert Norges første YouTube-kanal med bærekraft som hovedtema. Bak Purpose17 står Nordic Screens og KPMG Pure Sustainability som sikrer at kanalen er uavhengig og redaktørstyrt, bygget på journalistiske prinsipper og har solid faglig tyngde.

 

Hva vinner man?

Bortsett fra stor heder og ære, kan vi love at årets Bærekraftspionér vinner en stor opplevelse og hjelp og støtte til arbeidet sitt videre. Detaljene vil komme så fort verden er mer tilbake som normalt, og vi kan få på plass de siste detaljene i premien.