Folk og klima – et dypdykk i nordmenns holdninger og handlinger - FULLT - UN Global Compact Norway

Folk og klima – et dypdykk i nordmenns holdninger og handlinger – FULLT

Hvorfor gjør vi som vi alltid har gjort, selv om vi sier at vi vil være med på klimaomstillingen? 

Direktør ved CICERO, Kristin Halvorsen, stiller spørsmål om hva folk tenker og hva de faktisk gjør når det gjelder klimavalg. Hun får svar fra forsker ved CICERO, Marianne Aasen.

Eventet er fullt og det er ikke lenger mulig å melde seg på for fysisk oppmøte. Debatten strømmes digitalt på nettsiden til UN Global Compact: https://globalcompact.no/gronn-digital-arendalsuke-livestream

Tidspunkt

11. aug
Kl. 11:30 - 12:30

Arrangør

CICERO Senter for klimaforskning

Hvem kan delta?

  • Alle

11. august kl 11.30 sender vi direkte fra det nye Klimahuset i Oslo. Bli med digitalt, still spørsmål og lær mer om hvorfor det er viktig å forstå folkedypet.

For å oppnå klimamålene må Norge ta i bruk en rekke nye virkemidler som vil påvirke folks hverdag. Prosjektet Marianne Aasen leder, skal bidra med innsikt i hvordan man utvikler virkemidler som er politisk gjennomførbare, bidrar til kutt i utslippene og støttes av folket. 

Hvorfor er det så viktig å finne ut av dette? Og finnes det virkemidler som folk aksepterer, samtidig som de bidrar til utslippskutt? Hvilken betydning har individuelle kjennetegn og kontekst for holdninger til virkemidler, og for effekten av dem? 

I år har forskningsprosjektet fått svar fra befolkningen for tredje gang. Hvilke tendenser ser vi? Hvilke nøkkeltall skal vi sette søkelyset på framover?

Link til streaming og begrenset mulighet for påmelding sendes til påmeldte. Link vil også være tilgjengelig på dette FB-eventet.

Arrangementet strømmes fra nettsidene til UN Global Compact: https://globalcompact.no/gronn-digital-arendalsuke-livestream/. For å strømme arrangementet kreves ingen påmelding.

Meld deg på

Tidspunkt:

11. aug

Arrangør:

CICERO Senter for klimaforskning

Hvem kan delta?

  • Alle