Åpent webinar: Hva betyr åpenhetsloven for norske virksomheter?

I dette webinaret får du en kjapp innføring i åpenhetsloven og hvordan din bedrift kan jobbe for å overholde disse kravene.

Tidspunkt

30. nov
Kl. 09:00 - 10:00

Sted

Teams

Arrangør

Etisk handel Norge

Hvem kan delta?

En gang i måneden arrangerer vi kurs om åpenhetsloven. Vi forklarer hva åpenhetsloven betyr for norske selskaper, aktsomhetsvurderings-metodikkens 6 steg gjennomgås og eksempler på god rapportering presenteres.
09.00-09.15 Hva er åpenhetsloven? 09.15-09.45 Gjennomføring og rapportering på aktsomhetsvurderinger 09.45-10.00 Spørsmål og svar fra deltakerne  Åpenhetsloven har et todelt formål om både å sikre forbrukere, organisasjoner, fagforeninger og andre tilgang til informasjon om grunnleggende menneskerettigheter og arbeidsforhold i virksomheter og i leverandørkjeder, samt å bidra til å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeid. Loven legger opp til at selskaper må ta et større ansvar for å sikre anstendige arbeidsvilkår i sin leverandørkjede gjennom å foreta aktsomhetsvurderinger og rapportere på dem. Etisk handel Norge var representert i Etikkinformasjonsutvalget ved daglig leder Heidi Furustøl og har bidratt til utvalgets rapport og utformingen av selve lovforslaget. I over 20 år har vi bistått hundretalls norske bedrifter med gjennomføring av aktsomhetsvurderinger, og vi er glade for at Åpenhetsloven nå er iverksatt. Vi jobber for at våre medlemmer skal være ledende på aktsomhetsvurderinger og leverandørkjedestyring. Vårt objektive basisnivå og benchmark er spesialdesignet for å overholde lovkravene i henhold til Åpenhetsloven, og våre medlemmer får tilgang på ekspertise og individuell oppfølging for å oppnå basisnivået innenfor to års medlemskap.   Målgruppe:  Alle bedrifter og sivil sektor som vil lære mer om åpenhetsloven og hva den vil si for deres virksomhet.

Meld deg på

Tidspunkt:

30. nov

Sted:

Teams

Arrangør:

Etisk handel Norge

Hvem kan delta?

Påmelding